New Bloom Winery представи второ вино с уникалната тапа Ardea Seal

  • 06 декември 2017 12:21

  • 1907
  • 0
New Bloom Winery представи второ вино с уникалната тапа Ardea Seal
©

Избата в град Съединение – New Bloom Winery представи второ българско вино с иновативната тапа Ardea Seal.

То отново е в серията PIXELS – този път от сорта Мерло. Виното e реколта 2016, която се отличи с изключително високо качество на гроздето, особено за червените сортове. Новото PIXELS отлежава в дъбови бъчви поне 8 месеца и отново се затваря с иновативната система Ardea Seal. Модерната тапа се състои от три елемента: вътрешно тяло, външна обвивка и специален „щит”, който е в най-долната част на тапата и позволява контрол на кислорода в бутилката. Ardea Seal се приема за алтернатива на класическия корк, с много ниска въздушна пропускливост, предпазваща виното от външни въздействия, прах и други. Подобна тапа се използва за скъпите френски вина от най-висококачествените лозя на Кот д"Ор и Шабли в Бургундия, в категорията гранд крю.

Сред първите дегустатори на новия продукт бе Председателят на Асоциацията на сомелиерите в България г-н Михаил Марковски. Той открои аромати на конфитюр от сливи, нюанси на смокини, стафиди и шоколад с лека пикантност в новото PIXELS Мерло. Според него вкусът е мек, сочен, балансиран с достатъчно дълъг финал с букет на същите плодове и съставки. „С две думи бих го определил като вино, което не се нуждае от компромиси докато го пия“, разказа още сомелиерът по време на дегустацията.

Марката PIXELS включва изцяло едносортови вина от Совиньон блан, Шардоне, пенливо от Глера, розе от Гренаш и червено от Каберне Совиньон. PIXELS Каберне Совиньон бе първото вино у нас, което се затваря с иновативната система Ardea Seal. Интересен факт е, че пенливото вино PIXELS се затваря с друга иновативна тапа – ZORK, която запазва свежестта на мехурчетата след отваряне и също е последен писък на модата във винените тапи.

Виното се произвежда от изцяло собствени лозови масиви в Найден Герово, Тракийска низина“, коментираха от производителя. PIXELS Мерло се съчетава с вегетарианска храна, паста, пица, барбекю, свинско, телешко, агнешко, дивеч, пикантни блюда и твърди сирена. Предложението на Михаил Марковски бе за съчетание с бавно печено месо, грейви сос и запечени картофки.

New Bloom Winery разполага с 6000 дка собствени лозови масиви в Тракийска низина. Районът е традиционно винарски и бе класиран на второ място от “Wine Enthusiast” като една от 10-те най-добри дестинации за винени пътешествия в света през 2017 година. Дългогодишни инвестиции в най-съвременна техника и съоръжения, качествени бъчви от френски дъб и модерни ферментационни съдове са само част от предпоставките за успеха на New Bloom Winery. В последните пет години винарната е напълно реконструирана чрез инвестиция от 10 млн. лв., като към нея е изградена и нова модерна лаборатория за проследяване и замерване на всички производствени процеси, за да се гарантира качеството на вината. Тази година New Bloom Winery се върна от световния винен конкурс в Лос Анджелис със 7 медала. 5 от наградите бяха отредени за модерното градско вино PIXELS.

Последвайте канала на

Novini.bg
1907 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини