Никулден и името Николай

  • 06 декември 2017 10:28

  • 12898
  • 0
Никулден и името Николай
© Булфото/Архив

Празнуват Николай, Никола, Николина, Николета, Никол, Николо, Никула, Никита, Нино, Нина, Ницо, Ница, Нинелия, Кольо, Колина, Коломан, Куна.

Никулден се чества от всички християни, без значение дали имат имен ден или не. Свети Никола, освен покровител на рибарите и мореплавателите, е покровител и на банкерите, парите и имота, закрилник на дома и фамилията. Преди да го канонизират за светец той бил лихвар, който помагал на бедни и безпарични, като раздавал богатството си. Но гледал тези, на които правел благодеяния, да не разберат откъде идват те. Почитан е още от овчарите, воденичарите и ловджиите. Ако падне сняг на суха земя, това предвещава социални сътресения, масови катаклизми. В никакъв случай не си играйте с такъв сняг, не го докосвайте с ръце - ще ви се прилепят несгоди.

Името Николай идва от гръцкото Nikolaos- nikao- "побеждава" + laos- "народ" - побеждаващ народите. Името отговаря на знака на Стрелеца и неговия управител Юпитер.
Камък - сапфир;
Дърво - ясен;
Цвете - гладиола.
Животно-покровител - кон.
Важни години - 16, 19, 28, 35, 42, 46, 60.
Възможни заболявания: на дробовете и разширени вени.
Препоръчва се връзка с жени, които носят имената Анна, Виктория, Дария, Екатерина, Зоя, Лариса, Марина, Наталия.

По натура Николай обикновено е оптимист, в живота вижда и обича всичко хубаво. Леко се сближава с жените. Способен е на дълбоки чувства и преживявания. Има остър ум и е много съобразителен. Работи добросъвестно, но едва ли ще прояви инициатива, ако не му е по сърце работата. В живота на Николай има възходи и падения, но той има огромна сила на волята, която му помага да преодолее препятствията и да не се сломи пред неудачите. Трябва да сдържа пристъпите си на гняв, които могат да му навредят сериозно. Нужно е да се доверява на хората и да престане да гледа на тях от високо. Ако разбере, че се явява част от живота, а не е страничен наблюдател, то успехът му е обезпечен. В зряла възраст притежава значителен капитал, благодарение на способността да си прави правилно сметките. Не бива да се отнася безотговорно към своето здраве, иначе незначителните заболявания могат да прераснат в хронични.

Как да поздравите Николай? На него много му харесва почивка сред природата в семеен кръг или близки приятели. С удоволствие ще прекара празника си в домашна обстановка. Обича тиха и приятна музика. Ако сервирате любимите му блюда на красиво подредена маса, той ще е доволен. Николай не е придирчив и затова можете да му подберете всякакъв подарък. Главното е да е избран от душа, тогава той обезателно ще го оцени. Може да го назовете гальовно по име: Ник, Ники, Коля, Кока, Колчик. Николай ще засили своя успех и привлекателност, ако добави в гардероба си син цвят, пък било и като отделни елементи към дрехите.

Николай - Овен е непосредствена и искрена личност. Умее да се радва на живота, открит в общуването си с околните, винаги весел и умее да ободрява хората. Към партньорката си се отнася благородно, няма тайни, но за съжаление чувствата му са непостоянни.

Николай - Телец- Човек доверчив и мъжествен. Излишната откровеност често го подвежда и води до разочарования и обида, но бързо ги забравя. Не е злопаметен. Безкрайно предан на партньорката си. Живее с нейните мисли и желания.

Николай - Близнаци - Натурата му е променлива и импулсивна. Принадлежи към хората, които се влюбват от пръв поглед и заговорва жената с омайни слова. За съжаление не изпълнява обещанията си и чувствата му бързо угасват.

Николай - Рак - Човек с живо въображение и дълбока интуиция. Обича приключенията, има постоянно желание за пътуване и промени. Надарен е с обаяние. Често завързва с жените кратък роман и се отнася крайно лекомислено, което може да се обърне срещу него.

Николай - Лъв - Емоционален и привлекателен мъж. Много общителен, не понася лъжите и двуличието. По отношение с жените му е необходима атмосфера на доверие и душевна топлота, която се старае да създаде, но и очаква от партньорката си.

Николай - Дева - Човек уравновесен и дружелюбен. Вземането на решения предизвиква у него затруднение. Той въобще не обича задълженията. Към партньорката си се държи искрено, но не я допуска в света на своите чувства и мисли.

Николай - Везни - Мечтателен, романтичен, впечатляващ човек. Себелюбив, идеалист. Често построява личните си взаимоотношения по сценарий като роман. На партньорката му често се налага да го приземява.

Николай - Скорпион - Човек свободолюбив в широкия смисъл на думата. Често предпочита ергенския живот пред семейния уют. Всяка намеса в личния му свят го кара моментално да прекъсва отношения.

Николай - Стрелец - Чувствена натура. Като правило този мъж е свързан със света на изкуството. Той е весел, добродушен, но и лекомислен. Ако се сдобие с успех и признание, то всячасеки се старае да извади заслугите си на показ. Ако попадне на подходящата жена, той бива искрен и верен мъж.

Николай - Козирог - Човек енергичен и деятелен. Бедата е, че се захваща с няколко дела наведнъж и не е в състояние да доведе нищо до край. Сам пречи на успеха си. В любовта се хвърля през глава, но е променлив и непостоянен в чувствата си. Дълго търси постоянната си спътница.

Николай - Водолей - Натура гореща и избухлива, но сп особна да овладее своя нрав.Непостоянен, разсеян, усеща се самотен. Трудно му е да намери своето място в живота. Харесва се на жените, о е с тежък характер.

Николай - Риби - Безкористен, самоотвержен, чувствен мъж.Много повече мисли за другите, отколкото за себе си. В любовта повече дава, отколкото получава. Във всичко отстъпва, търси разбиране и загриженост.
 

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
12898 0

Свързани новини

Водещи новини