Депутатите излязоха в 30-минутна почивка

  • 06 декември 2017 09:57

  • 1382
  • 1
Депутатите излязоха в 30-минутна почивка
© Булфото (архив)

Парламентът излезе в 30-минутна почивка, а причината е изчакване на поканените представители на институции, които трябва да присъстват на гласуването на Доклада на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства за извършената дейност през 2016 г.

Точката влезе в дневния ред по предложение на БСП и беше първа в програмата. След това по предложение на ГЕРБ точката стана трета, с цел да се даде време на главния прокурор Сотир Цацаров, министъра на вътрешните работи Валентин Радев и председателите на ДАНС - Димитър Георгиев и на ДАТО - Цветан Китов, както и техните заместнеци, да присъстват в зала.

Председателят на БСП Корнелия Нинова изказа остро недовослтво срещу това. Тя подчерта, че в правилника на Народното събрание ясно пише, че всяка първа сряда от месеца е ден на опозицията и точките в дневния ред, предложени от опозицията, влизат без да се гласуват. Законът за вас вече е формалност, която може да се погазва по всякакъв начин, за да се скрие истината, коментира Нинова и попита депутатите от ГЕРБ от какво се страхуват. Няма да скриете истината, тя рано или късно ще лъсне пред българското общество, посочи тя.

Нямали сме такова намерение, каза Данаил Кирилов от ГЕРБ и предложи точката с доклада на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства отново да стане първа от програмата. Мнозинството в зала прие това и председателят на парламента Цвета Караянчева даде 30-минутна почивка.

Последвайте канала на

БТА
1382 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мъгонтаж

2017.12.06 | 11:09

1
Уаууу ей тва е топ новина

Добави коментар

Водещи новини