БЧК ще обучава на първа помощ доброволци на Българското председателство на Съвета на Европейския съю

  • 06 декември 2017 08:05

  • 873
  • 0
БЧК ще обучава на първа помощ доброволци на Българското председателство на Съвета на Европейския съю
© pixabay.com

БЧК ще обучи по първа долекарска помощ 100 доброволци на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Това съобщиха от пресцентъра на БЧК.

От днес до 8 декември 2017 г., в Националния учебен център на БЧК в Лозен, обучение по първа долекарска помощ ще преминат 100 доброволци на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Доброволците ще бъдат обучени как да реагират и какви прийоми да използват при евентуални инциденти и злополуки до пристигането на специализиран медицински екип. Курсът ще бъде воден от опитни експерти на Българския Червен кръст.

Доброволците ще са едни от първите представители на страната, с които делегатите на председателството ще бъдат в контакт по време на гостуването си у нас. Кандидатите бяха селектирани от Министерството за Българското председателство чрез конкурсна процедура през ноември.

БЧК обучава по първа помощ близо 80 000 души годишно (кандидат-водачи на МПС, служители на фирми и ведомства, учители, родители, детегледачи и др.), което е гаранция за високия професионализъм на преподаването и за качествената подготовка. Програмите по първа помощ на БЧК са сертифицирани от Глобалния референтен център по първа помощ в Париж.

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена и председателят на Българския Червен кръст акад. Христо Григоров подписаха споразумение за сътрудничество на 24 ноември 2017 г.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
873 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини