Прокурорската колегия на ВСС ще избере нов директор на НСлС

  • 06 декември 2017 07:39

  • 1094
  • 1
Прокурорската колегия на ВСС ще избере нов директор на НСлС
© Булфото (архив)

От 11.00 часа днес Прокурорската колегия на ВСС ще проведе заседание за изслушване на кандидата и избор на директор на Националната следствена служба.

В избора ще участва само един кандидат - Борислав Сарафов – заместник на главния прокурор при Върховна касационна прокуратура. Прокурор Сарафов е единствен участник в процедурата, а кандидатурата му бе предложена от членовете на Прокурорската колегия Евгени Диков, Пламена Цветанова, Пламен Найденов, Даниела Машева и Сотир Цацаров, главен прокурор на Република България.

Изслушването на кандидата ще се ръководи от председателстващия заседанието и се излъчва онлайн чрез интернет страницата на ВСС. Кандидатът ще бъде представен от вносител на предложението, след което Комисията по атестирането и конкурсите ще докладва на Колегията постъпилите предложения, становища, резултати от проверки и заключения за притежаваните от кандидата професионални качества. Прокурорската колегия на ВСС приема решението за избор на директор на НСлС с мнозинство не по-малко от 8 гласа от членовете си.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1094 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.12.06 | 09:05

1
едни и същи хора се въртят и се избират помежду си - трябва промяна в конституцията за да се прекъсни порочния кръг

Добави коментар

Водещи новини