Дават старт на масирани проверки в лечебните заведения (видео)

  • 05 декември 2017 14:00

  • 6843
  • 4
Дават старт на масирани проверки в лечебните заведения (видео)
©

Започваме съвместни проверки за правилното разходване на средствата от лечебните заведения. Един от приоритетите е разходването на средствата и спирането на много порочни практики в сферата на здравеопазването, заради които се лишаваме от качествена здравна помощ. Това заяви по време на брифинг здравният министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през относно предстоящите проверки, свързани с ефективното разходване на средства от лечебните заведения, предаде репортер на Novini.bg.

Поставих си за цел да превърна в системен подход. Бих желал да има прозрачност в нашата работа“, заяви той.

Започващите проверки ще покрият всички лечебни заведения, без да се правят чадъри над никого“, увери здравният министър. „Всяка една от трите институции има своите компетенции и правомощия и когато обединим усилията си можем да постигнем до по-добър резултат“.

Вътрешният министър Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 коментира, че операции ще има срещу всички, които отклоняват средства от здравеопазването. Той даде за пример акцията срещу паралелния износ на лекарства. По думите му се увеличават сигналите за нерегламентирано отклоняване на средства в здравеопазването. Затова той призова за съдействие на всички нива, "защото битката ще бъде жестока".

Той призова всички да бъдем съвестни. "Той каза, че не може така да се продължава. Тези порочни практики са градени с години, но ще се справим с тях".

Ананиев допълни, че ще се проверяват договорите на болниците.

Главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в подчерта, че ще се водят бързи производства на виновните лица. Ще се търсят неизгодни договори, които ощетяват НЗОК. Той заяви, че "Икономическа полиция" е извършила проверки от 23 октомври до 16 ноември, като са били проверени 195 държавни и общински болници. Данните сочат, че голяма част от болниците имат по няколко договора с други лечебни заведения и подчерта, че не всички договори са незаконосъобразни.

"Проблемът според нас е в случаите, в които на територията на държавна или общинска болница функционира частна болница, която има идентични лечебни дейности. Когато това е факт, е ясно, че тежките случаи отиват в държавната болница, а към частната - случаите, от които могат да се реализират много по-големи приходи. Това не е нов модел, но вече е предмет на съдебно производство", добави още той.

Цацаров беше категоричен, че всички договори ще бъдат проверени и при най-малките индикации за незаконосъобразност, ще бъдат изпратени на прокуратурата. По силата на закона ние можем да преследваме само безстопанственост или неизгодни договори, подчерта Цацаров.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6843 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.12.08 | 11:05

4
Модераторът травестит живеел в Германия и карал мерцедес заплатата 4 000 евро по полека анти български плазмодий всеки разбра какво лайно си с работодател Цвинокио!

2017.12.08 | 11:05

3
На нито един от тримата не може да се повярва , защото не са го доказали това ,човек да им има доверие в това което вършат.
AAAA...

2017.12.08 | 11:04

2
Холандия 120 БОЛНИЦИ НА 11 МИЛИОНА СУПЕР КАЧЕСРВЕНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ. БЪЛГАРИЯ 360 БОЛНИЦИ на 7 милиона и супер некачествено здравеопазване.Защо господа политици ?

2017.12.05 | 17:05

1
е какво като назначат 60 000 милиционера ? ще ти намалят ли заплатата ? модераторе

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини