Фандъкова: Ще изградим няколко улици в квартал "Манастирски ливади"-Изток

  • 05 декември 2017 11:57

  • 2267
  • 3
Фандъкова: Ще изградим няколко улици в квартал "Манастирски ливади"-Изток
© Булфото (архив)

Столична община ще изгради няколко улици в квартал „Манастирски ливади“-Изток, след като вече е придобила половината от необходимите частни терени.

Това каза в интервю за радио „Фокус“ кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по повод недоволството на гражданите от липсата на инфраструктура в „Манастирски ливади“ и „Витоша“. Фандъкова подчерта, че основният проблем на тези квартали е липсата на общинска собственост за строителство на улици и тротоари, а от там и трудното отчуждаване на частните имоти. „И в двата квартала, за да се изпълни цялостно регулацията е необходимо отчуждаването на огромни площи, около 300 дка за всеки от кварталите", разкри тя.

"В квартал „Манастирски ливади“- Изток сме напреднали много повече с отчуждаването на имоти, за да можем да изградим конкретни улици – „ул. Иван Кирков“, „ул. Флора“, „ул. Златните мостове“, да отворим „ул. Шарл Шампо“, както и да продължим отчуждаването за изграждането на бул. „Тодор Каблешков“. Заложи ли сме много конкретни ангажименти за 2018 година, като 2 млн. лева сме заложили за отчуждаването само в този квартал“, уточни кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Тя допълни, че и през следващата година общината ще продължи инвестициите в големи инфраструктурни проекти като метрото и околовръстния път на столицата.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2267 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Радио 13

2017.12.07 | 10:05

3
Досега нищо не сте изградили, но пък много откраднахте.. За в бъдеще пак същото..!
a vec.simeonovo vito6a

2017.12.05 | 13:19

2
da gazime kal dokato sme jivi,taka li
Знайко

2017.12.05 | 12:47

1
А това се случва ,защото общината е абдикирала от задължението си да прави регулация на имотите.Само вкарват в документи парцелите на деда Пешо и деда Иван и толкоз.Както са били нивите така.Затова е пълно с тупици и улици кривундели без тротоари и със стълбове в средата..Ня

Добави коментар

Водещи новини