Тръмп официално подкрепи републиканец, обвинен в сексуални посегателства

  • 05 декември 2017 07:40

  • 1190
  • 1
Тръмп официално подкрепи републиканец, обвинен в сексуални посегателства
© gettyimages

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския официално подкрепи републиканец, обвинен в сексуални посегателства, на частичните избори за Сенат в щата Алабама, предаде АФП.

Белият дом съобщи в комюнике вчера, че Тръмп застава зад Рой Мур след "позитивен телефонен разговор" между двамата. По-рано през деня президентът на САЩ изрази пълна подкрепа за Мур в коментар в Туитър. Ултраконсерваторът е обвинен в сексуални посегателства от няколко жени, най-малката от които е била на 14 години към момента на предполагаемите деяния в края на 70-те години на миналия век, когато той е бил на около 30 години. Бившият магистрат бе фаворит на частичните избори в Алабама на 12 декември за едно място в Сената на САЩ преди публикуването на обвиненията срещу него, отбелязва БТА, цитирайки АФП.

Досега Тръмп не бе подкрепил официално републиканеца, като се ограничаваше с с неясни послания в негова поддръжка и най-вече с нападки срещу неговия опонент, демократа Дъг Джоунс. "Мур казва, че не е имало такива сексуални посегателства. И, вие знаете, че трябва да го изслушаме", заяви Тръмп в края на миналия месец.

Обвиненията срещу републиканския кандидат-сенатор бяха публикувани в началото на ноември във вестник "Вашингтон пост". Тогава Белият дом каза, че ако те са верни, Мур трябва да се оттегли от надпреварата. Дъщерята на президента Иванка Тръмп дори заяви, че "онези, които посягат на деца, имат запазено място в ада". Ако Мур загуби, това ще намали републиканското мнозинство в Сената само до един глас. Сега партията разполага с 52 места в 100-членната горна камара на Конгреса на САЩ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1190 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Dildo Baggins

2017.12.05 | 09:14

1
Mama na Tatko ne dava,zashtoto bili sme mnogo deca...

Добави коментар

Водещи новини