Харесайте facebook страницата ни

Няма споразумение за Брекзит

© pixabay.com

Великобритания и ЕС все още не са стигнали до окончателно споразумение за условията на "развода", каза върховният координатор на Европейския парламент за Брекзита Ги Верхофстат, цитиран от Ройтерс. Той говори пред репортери в Брюксел след срещата си днес с главния преговарящ от страна на ЕС Мишел Барние.

Верхофстат оцени като 50:50 шансовете за постигане на споразумение при очакваното по-късно днес посещение на британската премиерка Тереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на ... към профила в Брюксел. Според него парламентът все още иска от Лондон повече гаранции за правата за гражданите на ЕС във Обединеното кралство.

По-късно Верхофстат излезе с писмено заявление, в което се казва: "Аз подчертах приоритета за Европарламента: да се гарантира, че на гражданите на ЕС, живеещи във Великобритания, няма да им се налага да преминават през неясни, задължителни и тежки процедури на висока цена. Техните права трябва да бъдат гарантирани. Те са дошли във Великобритания добронамерено, за да допринесат за британското общество, и трябва да бъдат третирани с полагащото им се уважение".

Друг евродепутат от групата за Брекзита - Елмар Брок, който също бе на срещата, каза, че има "много добри изгледи" за споразумение и че разговорът на Мей с Барние и с шефа на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 ... към профила може да реши важни въпроси. Брок добави, че е бил "удивен" от досегашния напредък на преговорите и че остават различия "само по някои формулировки".

Говорителят на Тереза Мей, цитиран от Ройтерс, направи пред репортери в Лондон сходно изявление, като каза, че все още има какво да се направи за постигането на споразумение, но е налице добър напредък.

Според агенцията днешната среща на Мей с Юнкер и Барние е последният шанс да се разбере, дали може да се премине към втория етап от преговорите - т.е. към обсъждане на бъдещите отношения между Лондон и Брюксел след Брекзита.

Коментари
Коментари (8)
Коментирай
Ввв (гост)
05.12.2017 | 06:48

Модераторът-педал наебан

Рейтинг:
 
1
До Гост (гост)
05.12.2017 | 17:25

Ходи при Путлер,там корабът "няма" пробойни

Рейтинг:
 
3
(гост)
05.12.2017 | 17:25

Англичаните са политици, не като гейдеругите в ЕС

Рейтинг:
 
7
(гост)
22.12.2017 | 14:10

гейдеруги са англичаните, политиците са в ЕС

Рейтинг:
 
10
(гост)
22.12.2017 | 14:10

ТОЛКОВА ВЕКОВЕ КРАДОХА И СЕГА НЯМАЛИ ПАРИ ДА СИ ПЛАТЯТ, АМА ПУСТО ПИЕНЕ

Рейтинг:
 
8
(гост)
22.12.2017 | 14:10

гей кораба потъва, който може го напуща

Рейтинг:
 
8
(гост)
22.12.2017 | 14:09

хаха вярно си е, хората напускат потъващия остров

Рейтинг:
 
6
(гост)
22.12.2017 | 14:09

ЩЕ СИ ПЛАТЯТ АНГЛИЧАНИТЕ НЯМА КЪДЕ ДА ХОДЯТ.

Рейтинг:
 
13
 
Добави Коментар