Здравноосигурените лица могат да сменят личния си лекар през декември

  • 04 декември 2017 20:39

  • 3371
  • 0
Здравноосигурените лица могат да сменят личния си лекар през декември
© Pixabay

До 31 декември е периодът, в който здравноосигурените могат да сменят общопрактикуващия си лекар. За същия период през 2016 година 2 003 души от област Силистра са се възползвали от това си право, а през месец юни тази година - 1 590 лица.

Това съобщиха за Радио „Фокус“ - Шумен от Районната здравноосигурителна каса в Силистра. За да направят промяната, желаещите трябва да подадат при новоизбрания лекар попълнен и подписан формуляр за постоянен избор, придружен от здравноосигурителната си книжка.

Включването в пациентната листа на новоизбрания лекар се извършва служебно в Здравната каса. Не е необходимо хората да посетят и да се отписват от досегашния си личен лекар.

Изборът на общопрактикуващ лекар е свободен и личен, само за лицата под 18 години се прави от родител или настойник. Това се удостоверява със саморъчното подписване на регистрационната форма.

Новоизбраният общопрактикуващ лекар, от своя страна, трябва да впише в здравноосигурителната книжка на лицето, което го е избрало, своите данни: адреса на практиката и телефон за връзка с него.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3371 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини