Реките на територията на Перник са с водни количества, по-големи от обичайните за сезона

  • 04 декември 2017 16:51

  • 1028
  • 1
Реките на територията на Перник са с водни количества, по-големи от обичайните за сезона
© Булфото (архив)

Всички реки на територията на община Перник са по-пълноводни от обичайното за сезона. Това съобщиха от общинския пресцентър.

Река Бучащица в с.Големо Бучино е разрушила част от пътя и е достигнала до две къщи. Повишено е нивото на река Конска при вливането й в Струма в Батановци, но близо един метър е останал до достигане на максималното ниво.

Няма опасност от преливане на трите общински язовира в Мещица, Расник и Ярджиловци. Водата в язовир "Студена" е под обичайното ниво, там продължава основният ремонт на стената.

Проблемът с канализацията в кв. "Изток", която е твърде стара и не може да обслужи големия брой живущи, вече е преодолян. Най-тежко е било положението на ул."Рашо Димитров", където е била затворена улицата и е бил пренасочен маршрутът на градския транспорт.

Много от мазетата на блоковете в кварталите и централната градска част са били запълнени с вода. Трайното решение на проблема е реализирането на проекта за водния цикъл, който ще стартира през 2018 година, уточнява пресцентърът.

Областният управител е информиран за създалото се напрежение с тежката авария в "Топлофикация Перник", която остави жителите на града 72 часа без парно и топла вода. Местната управа в Перник очаква намеса на КЕВР за предотвратяване на следващи такива прекъсвания на топлоподаването.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1028 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.12.07 | 15:09

1
Язовир Бели извор пред спукване, седесарската фирма Софийска вода взима по 40 милиона на год. от него и никакъв ремонт.

Добави коментар

Водещи новини