Отмениха частично бедственото положение в Смолянско

  • 04 декември 2017 13:51

  • 780
  • 0
Отмениха частично бедственото положение в Смолянско
© Булфото (Архив)

Отменено е бедственото положение на територията на община Смолян, с изключение на 37 села. В тях продължават проблемите по инфраструктурата след обилните дъждове, информират от Общинската администрация.

Критични точки остават пътищата до селата Мугла и Горово, чието разчистване от свачищата и възстановяване ще отнемат повече време.

Остава в сила частичното бедствено положение за Мугла, Стикъл и кметствата Арда, Могилица, Смилян, Петково със съставните села в тях.

Пътят за Мугла е тежко разрушен от множество свлачища и според кмета Николай Мелемов не може да бъде възстановен за няколко дни. С прекъснат пътен достъп е и с. Горово, като по пътя има изнесен около 10-метров участък, чието укрепване също ще отнеме време.

За жителите на откъснатите заради пороите села общината ще достави всичко, което е необходимо. Бедстващи хора в тези населени места няма, категорични са от Общинската администрация.

"При бедствената обстановка Община Смолян реагира незабавно, не допуснахме преливане на река в града или по-сериозни поражения", посочи кметът Николай Мелемов.

Последвайте канала на

БТА
780 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини