От понеделник идва ново застудяване

  • 03 декември 2017 07:14

  • 12618
  • 2
От понеделник идва ново застудяване
© Pixabay

Днес времето ще се задържи облачно, валежите ще продължат, но ще отслабват. Значителни по количество ще са на отделни места в Родопите. Там са възможни и гръмотевици.

Максималните температури ще са от 6°-8° в Северозападна до 14°-17° в Югоизточна България и крайните югозападни райони. Това съобщиха от НИМХ към БАН. Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за декември. След обяд ще се повишава. В югоизточните райони ще продължи да духа умерен южен вятър.

В Дунавската равнина вятърът временно ще се ориентира от североизток, а след обяд от север-северозапад. Привечер с него ще започне да нахлува студен въздух и през нощта срещу понеделник дъждът в северозападните планински райони ще премине в сняг. По Черноморието ще е предимно облачно с превалявания от дъжд над северната част. Ще духа умерен, временно и силен южен вятър. Максималните температури ще са 14° - 19°.

Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде е 2-3 бала. В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. На места в Родопите валежите ще са значителни, възможни са гръмотевици. Ще духа силен и бурен юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 0°.

Още в понеделник обаче ще започне застудяване. Оранжев код за обилни валежи от дъжд е обявен днес за четири области на страната. Предупреждението е в сила за областите Габрово, Хасково, Смолян и Кърджали. Очаквани количества дъжд в тези райони са около 40 л/кв.м, в крайните райони на Родопите и повече.

Жълт код за валежи от дъжд е обявен за други 13 области на страната. Предупреждението е в сила за областите Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Шумен, Силистра, Разград, Търговище, Русе и Велико Търново. В тези райони прогнозите са за количества дъжд между 20 и 25 л/кв.м, в планинските части на Великотърновска област и повече.

В първия ден от новата седмица валежи не се очакват. Сутрешните температури ще бъдат отрицателни, а дневните ще бъдат между 3 и 10 градуса в цялата страна, за София около 4 градуса.

Във вторник се очаква максималните температури да паднат още и ще бъдат между 0 и 7 градуса, остава ясно и слънчево. В сряда, когато ще отбележим и Никулден, ще бъде студено, без валежи, с дневни температури между 3 и 8 градуса.

В четвъртък сутринта минималните температури ще бъдат между минус 7 и минус 2 градуса, а максималните - между 2 и 9 градуса. За София минималната температура ще бъде около минус 7 градуса, а максималната - около 3 градуса над нулата.

На 8 декември, петък, когато студентите се подготвят за празника си, температурите ще бъда отрицателни в цялата страна. През деня стойностите ще достигнат между 3 до 6 градуса и ще бъде слънчево.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
12618 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.12.04 | 12:02

2
От 28г. е студ и глад.

2017.12.04 | 12:02

1
28 СТУД,ГЛАД,ОПРОСТЯВАНЕ НА НАРОДА,ЦИГАНИЗАЦИЯ И ПРОСТИТУЦИЯ,НАСЪРЧАВАНЕ НА МЛАДИТЕ КЪМ ДЕГРАДАЦИЯ АМОРАЛИЗАЦИЯ!

Добави коментар

Водещи новини