САЩ се оттеглят от Глобално споразумение за миграцията (видео)

  • 03 декември 2017 06:59

  • 4802
  • 2
САЩ се оттеглят от Глобално споразумение за миграцията (видео)
© Gettyimages

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския оттегля страната от участие в преговорите по приемането на глобален договор, която да подобри международните права за мигрантите и бежанците. Това съобщи постоянното представителство на САЩ в ООН, цитирано от световните агенции.

"Днес мисията на САЩ в ООН уведоми генералния секретар, че САЩ прекратяват участието си в Глобалното споразумение за миграцията", се казва в съобщението на мисията. В документа се напомня, че през септември миналата година Вашингтон е подписал т.нар Нюйоркска декларация, с която всичките 193 страни членки на ООН се съгласяват да одобрят през 2018 г. две глобални споразумения - за управление на миграционните потоци и за мерки спрямо бежанците.

"Нюйоркската декларация съдържа множество постановки, които са несъвместими с политиката на САЩ в сферата на миграцията и бежанците", обясниха от американското представителство в международната организация.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4802 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.12.04 | 15:30

2
тромпетиста е рептилска маша

2017.12.04 | 15:30

1
Краварска измет, предизвикаха преселение на арабите и сега затварят врати за емигранти. Кypвенският ЕС да се оправя сам.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини