Георг Георгиев замина на работно посещение в Канада

  • 02 декември 2017 15:51

  • 2347
  • 2
Георг Георгиев замина на работно посещение в Канада
©

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев замина на работно посещение в Канада, което ще продължи до 6 декември, съобщава пресцентърът на МВнР. Целта е да се обсъдят възможностите за разширяване и задълбочаване на двустранното сътрудничество, основно в областта на търговията. Ще бъдат разгледани теми от взаимен интерес, включително българското председателство на Съвета на Европейския съюз и канадското - на Г7.

Посещението има и символичен характер, тъй като е непосредствено след отмяната на визовия режим за българските граждани и демонстрира ясната тенденция за осезаем прогрес в двустранните отношения през последните три години между България и Канада, се отбелязва в информацията.

"Много е важно българските граждани, които заминават за Канада с цел туризъм или да посетят свои близки, да знаят, че тази отмяна на визовия режим важи само за краткосрочно пребиваване с максимална възможност за престой до шест месеца. Това е голям дипломатически успех за нас, по който работим изключително активно от 2011 г. насам и очакваме да допринесе значително за задълбочаването на търговско-икономическия обмен. Оттук нататък контактите между двете страни и техните граждани ще станат още по-интензивни", е коментирал зам.-министър Георгиев, цитиран в съобщението. Той е припомнил, че визовият режим за желаещите да работят или учат остава непроменен.

Програмата за периода 2-6 декември включва срещи с ръководството на Канадско-българската бизнес мрежа, с генералните консули на държавите членки на ЕС в Торонто, със зам.-министъра на външните работи на Канада Иън Шугарт и с помощник зам.-министъра за имиграцията, бежанците и гражданството Ричард Уекс. В рамките на посещението си Георг Георгиев ще се срещне и с представители на българската общност в Канада.

Последвайте канала на

Novini.bg
2347 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.12.03 | 18:24

2
Ще обсъждат с какви още ГМО боклуци да наводнят България тия дупедавци.

2017.12.03 | 04:39

1
Да се не върне, седесарски мутроид.

Добави коментар

Водещи новини