В Столичната община са получени 44 сигнала за наводнени дворове, мази и пътни участъци

  • 01 декември 2017 21:07

  • 2826
  • 1
В Столичната община са получени 44 сигнала за наводнени дворове, мази и пътни участъци
©

В Столичната община са получени 44 сигнала за завирявания, наводнени дворове, мази и пътни участъци, съобщи пресцентърът на общината. Най-интензивен е дъждът в южните и западните райони на София, откъдето са получени най-голям брой сигнали.

По данни на БАН там са паднали над 40 литра на квадратен метър. Увеличените количества вода в реките се дължат освен на неспиращия цял ден дъжд, и на снеготопенето в планините Витоша и Люлин, посочват от пресцентъра.

Нивата на всички реки, които преминават през територията на Столичната община, са значително повишени. Екипи на районните администрации, аварийното звено на Столичната община и на пожарната осигуряват постоянно наблюдение на всички критични участъци. Овладяна е ситуацията с излязлата от коритото си река Какач при село Мало Бучино. Екипи на дирекцията "Аварийна помощ и превенция" на Столичната община, на пожарната и МВР са разширили коритото на реката.

15 сигнала за запушени улични шахти вече са отработени и е осигурена проводимост. Затруднено е преминаването по пътя София-Самоков на изхода при София. Там пътното платно се почиства от паднала земна и скална маса.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2826 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
речник, може би?

2017.12.02 | 19:22

1
МАЗИ?

Добави коментар

Водещи новини