Стихията "Филип" наводни улици в Перник

  • 01 декември 2017 15:22

  • 2093
  • 0
Стихията "Филип" наводни улици в Перник
© Булфото (архив)

Заради обилния дъжд е било свикано среднощно събрание в Областната администрация на Перник, както и заради очакващите се обилни валежи, съобщава ZaPernik.com.

Със заповед на Областния управител Ирена Соколова от полунощ на 1 декември до полунощ на 3 декември, областният управител задължава кметовете и ползвателите на язовири да наблюдават нивото на язовирите и критичните участъци по поречието на реките, както и да дават регулярна своевременна информация към сформирания Областен дежурен щаб. На всеки час към Областния управител се изпраща спешна информация за нивото на валежите, наблюдавайки 5 обособени точки в Област Перник.

По нареждане на Областния управител на Перник и Началника на инспектората в Перник е разпоредено облекчен учебен процес на всички ученици в Област Перник, за да могат в светлата част на дома да бъдат в своите домове. Телефон 112 е отворен за подаване на сигнали при нужда.

Силен дъжд вали в Перник, съобщават жители на града. Има наводнени улици около Трета поликлиника в града.

Сред разразилата се стихия пepничaни щe ocтaнaт нa cтyдeнo днec зapaди aвapия нa пpoизвoдcтвeнитe мoщнocти нa „Toплoфиaция“, съобщават от дружеството. Спpяно е тoплoпoдaвaнeтo зa aбoнaтитe. Πoвpeдaтa e в пpoизвoдcтвeни мoщнocти нa TEЦ „Peпyбликa“. Eипитe вeчe paбoтят пo oтcтpaнявaнeтo й.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2093 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини