Французин се разголи пред парижките общинари (снимка+видео 18+)

  • 01 декември 2017 09:42

  • 3660
  • 0
Французин се разголи пред парижките общинари (снимка+видео 18+)
© Twitter

Любовта на французите към голотата отново беше проявена по време на събрание на парижкия общински съвет, предаде "Дъ лоукъл", цитира в. "Телеграф".

Забележителният момент беше хванат от местната телевизия Бе Еф Ем. Действията на Делол изглеждаха по-скоро организирани, отколкото като спонтанен акт. Според медиите той е искал да защити организацията си "Моето първо бюро".

Беноа Делол свали дрехите си и се разходи пред събралите се в залата. Той държеше лозунг с надпис "Не на премахването на "Моето първо бюро". Причината за протеста му е, че договорът на фирмата му със сградата, в която се подвизава, приключва и той ще трябва да се изнесе от там.

Делол не е първият французин, който избира този нестандартен подход, за да бъде чут гласът му. През 2015 г. група общински съветници на малък френски град свалиха дрехите си в опит да забавят трафика. Според социолога Франсин Барт желанието на протестиращите да се разголват е породено от анархистите през XIX век, които смятали, че голотата е символ на бунт срещу държавата.

Според френското сп. "Слейд" свалянето на дрехи със сигурност има много по-силен ефект от всяка друга форма на протест. "Със сигурност голите жени биха повлияли по-силно на мъжете управници", добавя изданието.

Последвайте канала на

Novini.bg
3660 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини