Тринайсетметрова елха ще грейне тази вечер в Русе

  • 01 декември 2017 07:24

  • 1229
  • 0
Тринайсетметрова елха ще грейне тази вечер в Русе
© pixabay.com

Светлините на 13-метровата елха в центъра на Русе ще бъдат запалени тази вечер. Това съобщиха от кметството в града. Началото на програмата ще бъде поставено в 17.30 часа пред сградата на общината. Ще участват детски музикални и танцови състави и мажоретки, както и певиците Пресияна и Мирела Димитрови.

Ще има и огнено шоу. Изкуственото коледно дърво е с LED-осветление, с диаметър шест метра в основата, а звездата на върха на конструкцията е с размери 1,5 метра.

Край елхата е изграден и коледен кът с триметров Дядо Коледа с шейна и с две еленчета, Снежанка, джудже, огромен трон и снежен човек. Поставена е и голяма специална пощенска кутия на Добрия старец, в която децата могат да пуснат своите писма с желания.

Със запалването на светлините на елхата ще бъде поставено началото на Коледно-новогодишния фестивал. Сред акцентите в програмата му е четвъртото издание на "Русе Айс Фест", в което 10 скулптори от шест държави ще ваят ледени фигури.

В централната част на града има още три украсени елхи - 13-метров живорастящ смърч пред Доходното здание, шестметрово изкуствено коледно дърво на площад "Хан Кубрат" и четириметрова елха на площад "Батенберг".

На площад "Свобода" е изграден и коледен базар, а повече от 400 са светещите коледни елемента, които красят улиците на града.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1229 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини