Задържаха сървайвъра Марчо Марков. Участвал в групата за рекет в Перник и Кюстендил

  • 30 ноември 2017 16:05

  • 16074
  • 2
Задържаха сървайвъра Марчо Марков. Участвал в групата за рекет в Перник и Кюстендил
©

Апелативният специализиран наказателен съд наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Марчо Марков, обвинен на 21 ноември 2017 г. от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за изнудване, действала в Перник и Кюстендил.

Решението е окончателно, Марков бе задържан с белезници в съдебна зала, съобщиха от пресцентъра на Апелативна специализирана прокуратура. На 23 ноември 2017 г. първата инстанция наложи на обвиняемия „Домашен арест“, като се аргументира с по-ниския интензитет на престъпна дейност в групата и чистото му съдебно минало. Същата мярка за неотклонение с идентични мотиви бе наложена на Кирил Петков. Останалите трима участници в групата бяха задържани.

Специализираната прокуратура протестира определението на съда по отношение на Марков. На делото на втора инстанция Апелативна специализирана прокуратура поддържа протеста с мотивите, че Марков е бил в наказателната бригада на групата и приближен до нейния ръководител, че има опасност да въздейства върху свидетели и срещу него има още три висящи наказателни дела.

Марков е сред обвиняемите по делото срещу групата на Божидар Кузманов (за стрелбата срещу Димитър Желязков в „Слънчев бряг“), което на 8 ноември 2017 г. бе внесено с обвинителен акт в Специализирания наказателен съд. Той е обвиняем и по други две дела (с внесени в съда обвинителни актове) на Софийска районна прокуратура.

АСпНС отхвърли молбите за промяна на мярката за неотклонение на тримата задържани от първата инстанция. Петков единствен от участниците остава под домашен арест, след като мярката му не бе обжалвана и протестирана.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
16074 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Виктор

2023.01.23 | 21:19

2
Искам да му диша и да му лапам и гълтам!!! Мммммммм...
Пинко

2017.12.07 | 08:01

1
За такива само ебън.....

Добави коментар

Водещи новини