Обществен съвет ще разпределя даренията в помощ на пострадалите от наводненията в Община Камено

  • 30 ноември 2017 15:01

  • 1405
  • 0
Обществен съвет ще разпределя даренията в помощ на пострадалите от наводненията в Община Камено
© Булфото (архив)

Обществен съвет ще контролира и разпределя даренията и средствата, които са постъпили след наводненията на 25 октомври в Община Камено. Това съобщи кмета на общината Жельо Вардунски.

"Така ще гарантираме на гражданите и всички дарители безпристрастното разходване на средствата", каза Вардунски, цитиран от БТА.

Той информира, че средствата, които БЧК е събрал в помощ на пострадалите от Община Камено, възлизат на 208 000 лева. Те ще бъдат разходени за ремонт на най-пострадалите домакинства.

Вардунски каза, че общинските съветници са решили днес на сесия максималната помощ за ремонт на имот да е до 6500 лева. Общината спешно ще извърши ремонтни дейности на 24 пострадали от наводнението къщи, тъй като собствениците им живеят там постоянно. Изгражда се изолация, сменя се дограмата, подменят настилките и част от обзавеждането. Всички други разрушени от природното бедствие имоти ще бъдат ремонтирани в началото на пролетта, тъй като в момента те са изоставени и е възможно отново да се появи влага през зимата, добави кметът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1405 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини