Данъчни облекчения за над 4 милиона лева са ползвали граждани от НАП-Добрич

  • 30 ноември 2017 13:50

  • 836
  • 0
Данъчни облекчения за над 4 милиона лева са ползвали граждани от НАП-Добрич
© Novini.bg

Близо 1870 граждани в Добричка област са се възползвали от данъчни облекчения през 2017 година, които надхвърлят 4 600 000 лева. Това съобщиха от НАП-Добрич.

По-малко данъци са платили граждани направили дарения, хора с временна нетрудоспособност, млади семейства, закупили жилища с ипотечен кредит, посочва Красимир Павлов, старши експерт в звено "Комуникации". От облекчения са се възползвали и данъкоплатци, които са направили лични вноски за доброволно осигуряване и застраховки.

От НАП-Добрич напомнят на гражданите, че направилите дарения до края на декември, могат да намалят законно данъците си,които трябва да платят през идващата 2018 година. Данъчната основа може да бъде намалена с до 65 на сто, ако са изпълнени определени условия.

При направени дарения за културата намалението на данъчната основа е с до 15 на сто, а за фондове за асистирана репродукция или за лечение на деца - с до 50 на сто. Даренията за детски ясли и градини, училища и други образователни институции, включително, когато са направени в натура, също могат да намалят данъка, посочват от местната приходна администрация.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
836 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини