Танцуващите мечки край Белица заспаха зимен сън

  • 30 ноември 2017 12:22

  • 2633
  • 1
Танцуващите мечки край Белица заспаха зимен сън
© Pixabay

С приближаването на зимата повечето обитатели в Парка за танцуващи мечки край Белица заспаха зимен сън. По тази причина днес е последният му работен ден.

От утре - 1 декември - до 1 април 2018 г. паркът ще бъде затворен за посетители, съобщи за БТА Васил Мадолев - ръководител на екип в парка.

"Очаква се до няколко дни още 6-7 мечки също да заспят. Този процес започна преди месец и половина. Но тъй като по време на зимния сън е възможно някакъв по-остър шум да предизвика събуждането им, затова вече трета година осигуряваме спокойствие до началото на април, докато не стане и последната мечка. Работата на парка обаче не прекъсва. Когато зимата е тежка, обикаляме всеки ден, отстраняваме паднали дървета, поправяме скъсани места на оградата, тъй като има случаи когато мечки излизат извън територията на парка за ден-два", допълни Мадолев.

В сравнение с миналите години този сезон има по-малка посещаемост на парка, но това се дължи най-вече на лошото време в началото на пролетта.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2633 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.01.04 | 03:31

1
Пак са им наляли по паница с ракия - като имат храна кой спи бе братко. Алкохолизираха горките мецани, за да не ги хранят зимъска! Трябва да се обадят на Бридж Белот , Бриджит Бардо или там както беше.

Добави коментар

Водещи новини