При засилени мерки откриха коледния базар в Дрезден

  • 30 ноември 2017 09:27

  • 1284
  • 1
При засилени мерки откриха коледния базар в Дрезден
© pixabay.com

В германския град Дрезден официално бе открит традиционният коледен базар. Тази година мерките за сигурност са засилени, след тежкия инцидент на коледния базар в Берлин миналата година, когато камион се вряза в хората и уби 12 души.

583-то издание на коледния базар в Дрезден. Първите сведения за него датират от 1434 година. Познат е още като Щрицелмаркт - на името на традиционен немски сладкиш, предшественик на популярния щолен.

По традиция кметът на града разряза двуметров сладкиш и обяви базара за официално открит.

Тази година мерките за сигурност са засилени на всички базари в Германия, информира БНТ.  Миналата година коледният базар в Берлин бе помрачен от терористичен акт, за който отговорност пое групировката "Ислямска държава". 24-годишен тунизиец се вряза с камион в множеството, убивайки 12 души. Сега има видимо повече полицейско присъствие, а достъпът на превозни средства до базарите е ограничен.

Коледният базар в Дрезден привлича посетители не само от цяла Германия, но и от Европа. Освен със сладките изкушения и греяното вино, той е известен и с дървената коледна пирамида.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1284 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.30 | 10:26

1
След седесарските преврати в Източна Европа се живее със засилени мерки, а преди това се разхождахме спокойно.

Добави коментар

Водещи новини