Как Microsoft направи Бил Гейтс най-богатия човек в света?

  • 29 ноември 2017 16:45

  • 6455
  • 0
Как Microsoft направи Бил Гейтс най-богатия човек в света?
© Pixabay

Предприемачът Бил Гейтс и съдружникът му Пол Алън основават компанията Microsoft на 4 април 1975 г. Впоследствие тя ще се превърне в най-голямата софтуерна компания в света и ще направи Гейтс най-богатия човек в света. Гейтс използва името Microsoft за първи път на 29 ноември 1979 г.

В тази връзка ви припомняме как е създадена и развивана една от най-влиятелните и доходоносни технологични компании в историята.

Първата среща на Бил Гейтс с компютър е в частното му училище Lakeside School в Сиатъл. Той прекарва много часове в компютърната зала в училището, където пише първата си компютърна програма на 13-годишна възраст.

Гейтс и Пол Алън били толкова увлечени от компютрите, че създали програма - основата на микропроцесора Intel 8008, който бил използван за анализ на данните за трафика в щата Вашингтон.

По-късно Гейтс е приет да учи в Харвардския университет, но напуска през 1975 г., за да създаде Microsoft, заедно с Алън.

Раждането на Microsoft

В средата на 70-те години на миналия век, когато пишещите машини и индигото са нещо напълно обичайно, Гейтс и Алън имат доста напредничава визия – компютър на всяко бюро и във всеки дом.

Вдъхновени от статия в списание за първия микрокомпютър в света, двамата съдружници започнали да развиват програмния език BASIC за микрокомпютъра MITS Altair 8800. Те представили творението си на MITS и компанията се съгласила да го разпространява като Altair BASIC.

Виж повече тук:

Последвайте канала на

Novini.bg
6455 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини