Вижте с какво време идва декември. Удря ни циклонът Филип

  • 29 ноември 2017 08:35

  • 58479
  • 1
Вижте с какво време идва декември. Удря ни циклонът Филип
©

От утре ни очаква промяна на времето. Ще започнат валежи.  В Западните райони сутринта са възможни поледици, но след това започва затопляне. Предстои доста динамично време следващите 7-8 дни. Ще има доста средиземноморски циклони, като следващият е Филип.

Това каза в сутрешния блок на БНТ синоптикът Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. "В началото на месец декември ще е облачно, но температурите ще достигат до 15 градуса заради топлия южен вятър. Утре, петък и събота ще има тежка метеорологична обстановка свързана с обилни валежи. Гражданите трябва да следят нашите краткосрочни прогнози. В по-дългосрочен план очакваните средномесечните темепратури ще са малко по-ниски от климатичните норми. Очакват се и по-високи норми на валежи. През първите 10 дни на месеца ще е много динамична обстановката. Това се дължи на множеството средиземноморски циклони", разкри Стоев.

"В началото на месеца ще е топло, но още следващата седмица ще има понижение на температурите, а валежите може да преминат в сняг. Сутрин на места температурите ще бъдат и под -10 градуса. Абсолютно невъзможно е да кажа дали на Коледа ще вали сняг и къде. Второто десетдневие температурите ще са по-ниски от нормалните за декември. През третото десетдневие няма сигурност в прогнозата. Ще има относително по-високи температури от нормалните. Вероятност за валежи също има, но е трудно да се уточни. Все пак остават повече от 20 дни. В планините сняг ще има. Доста интересно и динамично време ни очаква през месец декември", завърши той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
58479 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.30 | 20:44

1
ami sha vali nama da vali gotovanets ot ban

Добави коментар

Водещи новини