Георги Свиленски: Кражбите в държавата не са само от приватизацията

  • 28 ноември 2017 18:44

  • 2592
  • 4
Георги Свиленски: Кражбите в държавата не са само от приватизацията
©

Никога членове на БСП не са казвали, че искат да управляват с ГЕРБ. Напротив те са ни канили във властта чрез тричленката им. Това заяви Георги Свиленски от БСП в предаването "Още от деня" по БТВ.

„Не сме стигали въобще до преговори. Получихме само покана. Предизборните програми на двете партии са различни. Няма в името на какво да управляваме заедно. Така бихме излъгали избирателите си. Когато се обединят лявото и дясното на власт идва народът, цитира той думите на лидера на БСП“, допълни той.

„Целта е сваляне на правителството на ГЕРБ. В този случай приемаме всякаква подкрепа, включително и на разочаровани от коалицията. Ако вотът на недоверие успее ще отидем на избори и народът ще реши кой да управлява“.

На въпрос дали БСП искат да има едно успешно европредседателство, Свиленски отговори: „Повече от БСП няма друга политическа сила, която е заявила, че иска то да е успешно. По темата Европредседателство ще бъдем отговорни и няма да правим България заложник на вътрешнопартийните ни противоречия“.

По отношение на ревизията на прехода, от БСП смятат: „Да отпадне давността на приватизационните сделки и участието на силови групировки в прехода. Това е решението на Националния съвет на БСП. Към днешна дата имаме предложение от ГЕРБ за промяна в Конституцията, имаме такова предложение и от ДПС, но никой не иска да подпише предложението на другия. Затова предлагаме да се седне на една маса, да се види дали има политическа воля за промяна на Конституцията. Това е едно популистко предложение целящо да отклони вниманието от корупцията, оградата и проблемите на обществото. В противен случай българският избирател ще ни изхвърли вкупом. Според него това е безсмислено предложение. Защо няма да има давност за подкуп взет при приватизационна сделка и подкуп взет при обществена поръчка? Нека да сложим всички теми на масата. Кражбите в държавата не са само от приватизацията. Искаме темата да се отвори, изговори и да се приключи“, каза още Георги Свиленски.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2592 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.11.29 | 18:22

4
Седесарска кражба - ДА, но в тясно съдружие с БСП! Вижте кои са богаташите днес. Има ли червени барони? Те получили ли са нещо при приватизацията? Какво са платили - никой не знае. Затова са против и ще саботират разкритията с всички сили.

2017.11.29 | 18:22

3
Ако се обявите против приватизацията да се разнищи и да носят отговорност крадците по-вече парламент няма да видите ,но и коалиция няма да сънувате
ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ комунисти И рубладжий !!!!

2017.11.29 | 18:22

2
мръсен долен педал крадлив комунистически трепане трепане мамицата ви да иба чевени боклуци

2017.11.29 | 15:47

1
Ето го признанието, че приватизацията беше мащабна седесарска кражба!

Добави коментар

Водещи новини