БСП инициира лидерска среща за ревизия на прехода (видео)

  • 28 ноември 2017 14:00

  • 4814
  • 9
БСП инициира лидерска среща за ревизия на прехода (видео)
©

От утре всичко е бюджет за нас. Направили сме законопроекта за държавния бюджет със 149 предложения. Те предлагат повече пари в нереформирани сектори, а ние в такива, които са важни, като здравеопазването. След това внасяме вота на недоверие към управляващите. Надяваме се от утре да имаме състезание на идеи. Това заяви лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за по време на пресконференция.

„ГЕРБ събират подписи за промяна в Конституцията. ДПС също събират, но не приемат останалите. ОП и ВОЛЯ ги няма никакви. Това състезание започва да изглежда. БСП е единствената партия, която на конгреса си е давала оценка на прехода“.

Днес стана ясно, че Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за ще върне папката, която Цветанов й даде с предложените от ГЕРБ промени в Конституцията, без подпис, т.е. без подкрепа за промените. "Папката на ГЕРБ ще бъде върната", отсече лидерът.

Тя беше категорична, че обемът на ревизията трябва да бъде разширен с масовата приватизация, концесиите, ролята на групировките по време на прехода. "Инициирам лидерска среща между председателите на всички парламентарно представени сили. Целта е да потърсим съгласие за оценката на прехода, за ревизия на прехода. Да не бъде това пр-ска кампания. Да намерим най-верните законодателни решения и всички да се подпишем под едно общо решение", предложи Нинова. Според нея така ще се отговори на очакванията на хората за справедливост.

"Ако ще го направим, да го направим политически отговорно. Веднага след бюджета ще поканим ДПС на разговори за вот на недоверие“, коментира тя. „Трябва да уточним две неща – времето, в което внасяме вота на недоверие и за корупция в кои сфери. Друга тема, освен корупция, не стои за нас като тема за вот на недоверие, каза още Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

За темата за вота на недоверие, лидерът на БСП заяви, че след приемане на бюджета, ще поканят ДПС на втора среща за разговори по вота. На срещата ще се уточняват две неща - кога ще се внася и за корупция в кои сфери ще се внася вота.

"Очевидно ГЕРБ са поумнели малко от времето когато се молеха аз да съм председател на Народното събрание и Деница Златева да е министър. Но не са достатъчно поумнели. Ще ги чакаме да израснат още малко", заяви Нинова и уточни, че мотивите на ГЕРБ да не искат голяма коалиция с тях е, че те са лоши.

Според нея мотивите да не се правят големи коалиции са по-сериозни и държавнически. Тя подчерта, че ще ги чака да узреят до този момент, защото в една държава трябва да има управляващи и опозиция и когато те се слеят опозиция става народа.

По повод извадените павета от бул. "Дондуков" и коментара на премиера от тази сутрин, Нинова заяви, че Борисов е направил тежко внушения за БКП и поиска да каже какво има предвид.

"Когато говорят за БКП, г-н Борисов и най-близките хора около него и той конкретно да си извади партийната книжка от БКП и да си я сложи от ляво. Да си извади молбата за напускане на МВР, за да остане в БКП, и да си я сложи от дясно и да каже кое тежи повече", заяви Нинова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4814 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2017.11.29 | 18:33

1
Нинова стига с твоите глупости ,анализи и оценки.Вземете решение за отпадане давността на престъпленията по приватизацията и конфискуване на ограбеното и разсипаното народно държавно имущество Тогава народа ще ви повярва за справедливостта ,иначе ще духате на следващит
Kypнелия

2017.11.29 | 19:51

9
Абсурд! Не ми се ходи в сливенския.

2017.11.29 | 19:50

8
А Орион,Владко Живков,Веска Меджидиева.... и още величия ще поканите ли г-жо Нинова?

2017.11.29 | 19:50

7
Не ревизия, а въоръжена революция срещу прехода на сините, како Корнелио.

2017.11.29 | 19:50

6
ИЛИ РЕВИЗИЯ ОТ 11 НОЕМВРИ ТА ДО ДНЕС ИЛИ СТЕ ЛЪЖЦИ КОИТО СА НАПЪЛНО БЕЗОТГОВОРНИ. НЕ ЗА МЪСТ И РЕВАНШИЗЪМ А ЗА ТОВА НИКОГА ДА НЕ СЕ ПОВТАРЯТ ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

2017.11.29 | 19:50

5
Посочете разлика в периодите на „ сияйните върхове на комунизма„ и „ синята идея „. Грабители под различни псевдоними фирми

2017.11.29 | 19:50

4
ИНИЦИИРАТ СИ СРЕЩА С УМРЕЛИ БОЛШЕВИКИ

2017.11.29 | 19:50

3
Лъ.Жци, Мани.Пулатори. Мо. Шени. Ци. Недостойни ти. пове.

2017.11.29 | 19:50

2
Ох, Боже, спри тази простотия, омръзна ми от наглеци.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини