Харви Уайнстийн напусна американската Гилдия на режисьорите

  • 28 ноември 2017 13:30

  • 2861
  • 0
Харви Уайнстийн напусна американската Гилдия на режисьорите
© Getty Images/Guliver

Холивудският продуцент Харви Уайнстийн, обвинен в многобройни сексуални посегателства, е взел решение да се оттегли от състава на американската Гилдия на режисьорите, без да дочака официалното си изключване от редиците на тази организация, съобщава сп. "Ентъртейнмънт уикли".

"Харви Уайнстийн се отказа от членството си в Гилдията", цитира изданието представител на организацията. По неговите думи решението влиза в сила незабавно.

Миналия месец споменатата Гилдия започна вътрешно разследване във връзка с обвиненията срещу Уайнстийн. Ръководството на организацията съобщи, че продуцентът може да бъде изключен от състава й. По-рано той беше изключен от американската Гилдия на продуцентите, от Британския филмов институт, от Американската академия за кинематографично изкуство и наука, а също така той излезе от състава на съвета на директорите на собствената си компания "Уайнстийн къмпани".

Междувременно продължават обвиненията срещу скандалния холивудски продуцент, като най-новото е за сексуален трафик в Кан, съобщават Франс прес и Асошиейтед прес. Потърпевша се оказала прохождаща в професията британска актриса Кейдиан Ноубъл. Уайнстийн я подмамил в хотелската си стая и й обещал филмова роля. Той я принудил да го гледа, докато се самозадоволява. Освен срещу Харви, Ноубъл е подала жалба и срещу брат му Боб Уайнстийн и цялата им компания за "сексуален трафик" в Кан.

Последвайте канала на

БТА
2861 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини