Съдят мъж, убил млада жена при катастрофа на жп прелез

  • 28 ноември 2017 11:35

  • 1347
  • 0
Съдят мъж, убил млада жена при катастрофа на жп прелез
©

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Кязим С. /на 24 г./ за това, че при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил катастрофа на жп прелез.

В резултат на произшествието е последвала смъртта на едно лице и средна телесна повреда на друго, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Кязим С. е обвиняем за това, че на 4 декември 2016 г. при управление на автомобил, преминавайки жп прелез при село Песнопой, без да се огледа, е при причинил катастрофа с преминаващ влак по линията Пловдив-Карлово. В резултат е починала Н.И./на 24 г./, с която обвиняемият живеел на семейни начала, а седеммесечно им бебе получило травми на главата, предизвикали разстройство на здравето и временна опасност за живота. Обвиняемият Кязим С. не претърпял сериозни травми.

По делото е назначена техническа експертиза, според която основната причина за катастрофата е, че водачът на лекия автомобил е навлязъл в жп прелеза в момент, когато не е било безопасно. Ако се е бил огледал обвиняемият е щял да забележи идващия влак и да спре на място. По делото са разпитани свидетели, назначени експертизи и др.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1347 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини