Борисов обсъди с Ли Къцян възможностите за сътрудничество между България и Китай

  • 27 ноември 2017 20:08

  • 3843
  • 5
Борисов обсъди с Ли Къцян възможностите за сътрудничество между България и Китай
© Министерски съвет

Висока оценка за дискусиите на днешната Среща на върха по инициативата „16+1“ и постигнатите договорености дадоха министър-председателите на България и на Китай Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Ли Къцян. Двамата разговаряха в Будапеща, където се проведе форумът, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Премиерът Борисов благодари на Ли Къцян за неговата силна подкрепа и лична ангажираност с инициативата, по която вече започва реализацията на проекти в тази част на Европа, допринасящи за подобряване на инфраструктурата и свързаността в региона. Той посочи, че това ще остане във фокуса на България като следваща страна-домакин на форума, тъй като отговаря и на приоритетите й по време на ротационното председателство на Съвета на ЕС.

Министър-председателят потвърди и подкрепата на българското правителство и за другата китайска инициатива - „Един пояс, един път”, както и за Платформата за свързаност между ЕС и Китай. България цени високо отношенията си с Китайската народна република. Те се основават на традиционно приятелство, взаимно уважение, желание за разширяване на сътрудничеството и за изпълването му с конкретни, практически резултати, каза Борисов.

Като области, открити за китайски инвестиции, той посочи енергетиката, инфраструктурата, транспорта, селското стопанство, индустриалните зони, електронната търговия, иновациите, медицината. Борисов и Ли Къцян отбелязаха откриването в София преди дни на първия Китайски културен център и изразиха очакване той да се превърне в привлекателно средище за културен обмен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3843 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.11.30 | 11:06

5
И без сътрудничество и сега България е напълнена с китайски боклуци !!!!!!

2017.11.30 | 11:06

4
На какъв език ги е обсъдил на майчин сигурно! По вероятно китаеца е искал да види на живо мафиот премиер не се среща доста често.

2017.11.30 | 11:05

3
СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ ДВА НАРОДА КОИТО ВСЕ ГЛЕДАТ ДРУГИЯ ДА ПЛАТИ НЕ МОЖЕ ДА ИМА

2017.11.28 | 11:14

2
Какво ще предложи виден икономически спец като вас?
321

2017.11.28 | 11:14

1
баба ми още преди 50 години казваше - чадо китайците ще завладеят света - и позна

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини