От Столичния зоопарк с притеснителни новини за състоянието на лъва Асен

  • 27 ноември 2017 17:05

  • 6950
  • 2
От Столичния зоопарк с притеснителни новини за състоянието на лъва Асен
© Pixabay

От Столичния зоопарк разкриха подробности за състоянието на 3-годишния лъв Асен. В края на миналата седмица животното бе докарано там със специализиран транспорт на Фондация „Четири лапи”. Асен ще остане в зоопарка до подобряване на неговото състояние, след което ще бъде транспортиран до едно от убежищата за големи котки на фондация „Четири лапи".

"Животното не е агресивно, а просто е много стресирано. В първия момент се отнася с недоверие, докато разбере, че нищо лошо няма да му се случи. Настанено е в отделна сграда, където има на разположение четири големи помещения, но засега е оставено да свиква само в две от тях. След първия контакт и след като се успокои, лесно позволява да бъде преместван от едно помещение в друго и може да бъде накаран да направи много упражнения, което е важно за възстановяване на нормалното му физическо състояние, доколкото това е възможно. При него се работи с изключително внимание и търпение, за да може да се подобри и психическото му състояние, което в момента не е добро", съобщиха от Столичния зоопарк.

Животното все пак има апетит. Междувременно от фондация "Дивите животни" съобщиха, че продължават да имат нужда от мляко и бебешки одеяла за малките лъвчета Терез и Масуд от зоопарка в Разград, които в момента са поверени на техните грижи.

"Понастоящем продължаваме да имаме нужда от мляко, защото потреблението се увеличава вече отиват по 3 кутии на ден. В момента имаме запаси за 2 седмици. Също голяма необходимост има от меки бебешки одеалца, медицински пелени и бебешки мокри кърпички за изпишкването и почистване на зверовете при хранене", съобщиха от "Дивите животни".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6950 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Граф Николаевич

2017.12.05 | 16:22

2
Миличкия, щом яде и има апетит не е голям проблема, лошото е ако спре да яде - при котките специално...

2017.11.29 | 08:05

1
А какви ще са последствията за простаците, които са го докарали до това състояние? Единият простак май искал да го продава и да изкара пари. Другите простаци, въпреки че са виждали, че животното става все по зле под техните "грижи", са си траели.

Добави коментар

Водещи новини