Агенция "Митници" организира семинар за студенти в Русе за предстоящото европредседателств

  • 26 ноември 2017 12:24

  • 1302
  • 0
Агенция "Митници" организира семинар за студенти в Русе за предстоящото европредседателств
© Булфото/Архив

Студенти от направления икономика и финанси, право и национална сигурност на Русенския университет ще участват в семинар за предстоящото европредседателство на България от гледна точка на митническата администрация.

Събитието ще се състои на 29 ноември тази година и се организира от агенция "Митници". Това съобщиха от висшето училище в крайдунавския град.

Лектор ще бъде Гинка Конярска - координатор на агенция "Митници" по подготовката за българското европредседателство. Тя ще представи на достъпен за аудиторията език приоритета в митническата област в първите шест месеца на идната година, а именно - развитие на сътрудничеството с трети страни в контекста на 50-годишнината от създаването на Митническия съюз на ЕС, както и основните задачи и предизвикателства, които стоят пред българските митници в рамките на работните групи "Митнически съюз" и "Митническо сътрудничество".

Студентите ще получат базови познания за структурата и функционирането на митническата дейност на ниво Европейски съюз, които са широко приложими в бъдещата им трудова дейност.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1302 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини