Лидерите на партията на Меркел ще обсъдят варианти за действие

  • 26 ноември 2017 10:46

  • 1475
  • 4
Лидерите на партията на Меркел ще обсъдят варианти за действие
© gettyimages (архив)

Седмица след провала на проучвателните преговори за съставяне на ново правителство в Германия, лидерите на Християндемократическия съюз (ХДС) на канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се ще се съберат по-късно днес в германската столица, за да обсъдят възможните варианти за действие, предаде БТА, цитирайки ДПА.

На партийна конференция вчера Меркел се изказа срещу нови избори, заявявайки, че политиците носят отговорността да работят с резултатите, получени при изборите. Очаква се лидерите на ХДС да обсъдят срещата на Меркел и Хорс Зеехофер, лидерът на сестринската баварска партия Християнсоциален съюз (ХСС), с водача на социалдемократите Мартин Шулц и президента Франк-Валтер Щайнмайер, която е планирана за четвъртък, 30 ноември.

"Нямам представа как ще се развият нещата през идните няколко дни", каза канцлерът вчера, отбелязвайки, че е "абсолютно за предпочитане" много бързо да бъде съставено ново правителство. Щайнмайер, член на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) на Шулц, също заяви, че е против провеждане на нови избори.

Зеехофер посочи пред в. "Билд", че би предпочел връщане към "голяма коалиция" със социалдемократите, каквато бе на власт през последните четири години. След изборите обаче ГСДП многократно отхвърли варианта отново да се съюзи с консерваторите на Меркел, предпочитайки да остане в опозиция.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1475 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.11.27 | 20:53

4
САМО ДЕСНИТЕ СА НОРМАЛНИ ПАРТИИ, СОЦИАЛИСТИТЕ СА ТЪРТЕИ И СЕПАРАТИСТИ

2017.11.27 | 20:53

3
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПЕНСИОНИРА.
предателка

2017.11.27 | 20:52

2
Хайде да се пръждосва вече дъртата изкуфелница, продала Европа за да се увековечи. Ама няма да стане. Ще е забравена на минутата.

2017.11.27 | 20:52

1
Тая дъртата изкукуригала бабушкера така и не разбра че никой не я иска и е крайно време е да се маха !!!

Добави коментар

Водещи новини