В Казабланка избухнаха сблъсъци между мигранти и местни жители

  • 25 ноември 2017 08:10

  • 3483
  • 0
В Казабланка избухнаха сблъсъци между мигранти и местни жители
© gettyimages (архив)

Сблъсъци между мигранти и жители на мароканския град Казабланка избухнаха вчера вечерта, предаде БТА, позовавайки се на АФП.

Те са започнали в квартала Дерб ел Кебир, близо до автогарата, където във временни убежища живеят стотици мигранти. В местен парк млади мигранти се скарали с местни младежи и спорът им се изродил в насилие. Последвала гонитба из улиците на града, сбивания, опожаряване на автомобилни гуми и на контейнери за смет. На няколко коли са нанесени щети. Полицията се намесила, за да разтърве двете групи.

"Расисти, расисти!", скандирали мигрантите, които успели да се скрият на терен, заграден с метална ограда. "Ние ги приемаме. Какво повече искат те? Да не би да искат апартаменти? Ние също се борим за живота си всеки ден", възмущават се по адрес на мигрантите местни жители, станали свидетели на сблъсъците.

Мароко води активна политика на интеграция на мигрантите. Монархията приключва с операция по узаконяване на пребиваването на 25 000 души. През 2014 г. бяха узаконени документите на 23 000 мигранти.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3483 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини