НДК ще светне в оранжево в подкрепа на кампанията срещу насилието над жени

  • 25 ноември 2017 07:56

  • 1509
  • 0
НДК ще светне в оранжево в подкрепа на кампанията срещу насилието над жени
© Pixabay

В 17.30 часа по инициатива на женската организация Зонта клуб "Света София" НДК ще засвети в оранжев цвят. Това съобщиха от Националния дворец на културата.

С този акт се дава старт на Световната шестнадесетдневка (от 25 ноември - Международен ден за елиминиране на насилието над жените, до 10 декември - Световния ден на човешките права). По цял свят емблематични сгради ще се осветят в оранжево, ще се провеждат множество акции, дискусии и др., в подкрепа на международната кампания на ООН да оцветим света в оранжево и на Зонта Интернешънъл - "Зонта казва НЕ на насилието над жени и момичета".

За първа година в кампанията се включва по този нестандартен начин и столицата на България. Идеята именно НДК да засвети в оранжев цвят е на дамите от Зонта клуб "Света София". "Целта на мащабната ни акция е повече хора да разберат за кампанията и да се заговори все по-открито за проблема с насилието във всичките му форми", каза Виктория Стоянова, президент на клуба. Освен светлините на фасадата на Двореца, ще бъде поставен и 10-метров транспарант, който ще бъде още един акцент, привличащ вниманието на столичани и гостите на столицата.

От 18:30 часа в хотел "Централ Форум" в София ще се проведат беседа и дискусия на тема "Нови решения за елиминиране на насилието над жени и домашното насилие след подписването на Истанбулската конвенция от Р България", организирана от ЗК "София" и ЗК "Света София". В дискусията ще вземат участие водещи имена в областта на правното застъпничество в България, представители на държавни институции и нестопански организации.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1509 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини