Аржентинският президент иска щателно разследване на изчезването на подводницата

  • 24 ноември 2017 21:42

  • 2599
  • 0
Аржентинският президент иска щателно разследване на изчезването на подводницата
© gettyimages (архив)

Президентът на Аржентина Маурисио Макри поиска щателно разследване, за да се узнае причината за изчезването на подводницата "Сан Хуан" с 44 души на борда миналата седмица, предаде БТА, цитирайки АФП.

"Случилото се ще наложи сериозно, задълбочено разследване, за да се разбере как една подводница в отлично състояние, както изглежда, е станала жертва на експлозия", заяви Макри в централата на аржентинските военноморски сили. "Тук съм, за да ви гарантирам, че ще продължим издирването, особено след като вече можем да разчитаме на подкрепата на цялата международна общност, с всички налични високотехнологични средства. Това би трябвало да позволи да намерим подводницата в близките дни", изрази надежда аржентинският президент.

В издирването на изчезналата на 15 ноември подводница участват над 4000 души, 14 кораба и 10 самолета. Помощ са предоставили 12 страни, сред които САЩ, Великобритания, Франция, Русия, Бразилия и Чили. Министерството на отбраната на Аржентина започна 40 вътрешни разследвания за откриване на виновници за изчезването на подводницата, за която се смята, че е станала жертва на експлозия, предаде ДПА.

Подводницата "Сан Хуан" изчезна на 15 ноември на път от южното пристанище Ушуая за базата си в Мар дел Плата. Три часа след последната й комуникация е била регистрирана подводна експлозия близо до мястото, където тя би трябвало да се е намирала в този момент.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2599 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини