Ева Майдел беше избрана за председател на Международното европейско движение

  • 24 ноември 2017 20:39

  • 100
  • 2
Ева Майдел беше избрана за председател на Международното европейско движение
© ГЕРБ

Българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) беше избрана за председател на Международното европейско движение, съобщиха от нейния офис.

Международното европейско движение е мрежа от проевропейски организации от 39 държави, в това число неправителствени организации, синдикати, бизнес организации, политически партии, местна власт. Организацията е създадена преди повече от 70 години, а за първи път неин председател става жена. Майдел спечели подкрепата на различни политически сили, сред тях ЕНП, социалисти и АЛДЕ.

Изключително важно е да не работим за гражданите, а идеите, които осъществяваме, да идват от гражданите, т.е. да събудим истинския дебат в Европа, за бъдещето на Европа, с участието на гражданите, коментира Майдел. Друг важен акцент на моята работа ще бъде поставен върху активността на младото поколение. Само чрез тяхната идейност, активност, можем да направим така, че нужните приоритети да бъдат осъществени днес, но и в утрешния ден. Ще засилим изключително много мрежата на настоящите всички 39 национални организации, така че гласът на Европа да се чува много по-силно и от техните столици, но също и от всички техни представители да получаваме достатъчно информация и идеи, които ние, в Брюксел, да можем да осъществим.

В момента Европейският съюз е изправен пред редица предизвикателства. Организация, която обединява толкова много различни организации, представляващи интереса на милиони европейци, наистина може да допринесе в дебата за бъдещето на Европа, така че Европа да взима по-бързо решения, да бъдат ориентирани към нейните граждани, заедно с тях да взимаме тези решения и да направим така, че политиките да не са реагиращи на определени последствия и следствия, които се включват, а по-скоро много активно да отговарят на предизвикателствата, които ни очакват, каза Майдел.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
100 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
оня с коня

2018.01.27 | 10:41

2
Още една предателка, която прокарва идеологията на ония които ни ограбват свободата.

2018.01.27 | 10:41

1
ГОЛЯМ ПРАЗ ЗА ПРОТЕЖЕТО НА ЦВЪКИ .

Добави коментар

Водещи новини