Нено Димов разкри в кои региони дишат най-мръсен въздух и защо

  • 24 ноември 2017 18:51

  • 2864
  • 3
Нено Димов разкри в кои региони дишат най-мръсен въздух и защо
©

Няма да коментирам темата за искането за оставката на оставката ми. Искам да говорим за сериозни неща.

Това каза в предаването "Още от деня" министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе. "Проблемът с финните прахови частици се подобрява, но  все още сме далеч от нормите. На първо място по замърсяване на въздуха е битовото отопление - въглища, брикети и дърва. Направихме замервания в няколко района на София, които се отопляват с ТЕЦ, с твърдо гориво и район, в който има огромно движение на градския транспорт. В първия и в третия район нямаше замърсяване, но в третия имаше сериозно надвишаване на допустимите норми. След днешната конференция имам усещането, че имаме политическа сила и воля да се справим с този проблем. Едно от решенията е дървата да бъдат сухи. Това не изисква средства, а организация", категоричен беше министърът.

"Един от най-сложните въпроси е как ще процедираме с ромските махали. Там се горят гуми, дрехи и тн. Диша се въздух, който въобще не трябва да се диша. Проведохме много дълъг разговор с кмета на софия Йорданка Фандъкова. За да влезеш в къщата на някого, трябва да имаш прокурорско разрешение. Трябва да поставим тази тема на масата и да видим как ще се реши този проблем. Трябва да се намери точният баланс. В страната регионите с най-мръсен въздух са Видин, Монтана, Горна Оряховица. Това също има обяснение. Тези райони нямат финансовите възможности на София примерно. Жителите им също нямат достатъчно средства", разкри Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2864 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.12.26 | 13:57

3
Никой не иска да диша отрови, но 1во трябва да намерят начин, по който бедните (а това са болшинството в Б-я) да могат да се отопляват, а чак след това да забраняват използването на въглища.

2017.12.26 | 13:56

2
За бензиновите колите добре,катализатори искате.А за дизела какво ще направите?В Италия е забранено влизането на дизелови коли в градовете.Ако бензина замърсява 5% дизела 30% за печките на твърдо гориво остават 65%. Какво ще правите с печките.у нас на терасата миреше на пушек
бай уй,мийте на Деси дуловска сливита гербава вон

2017.11.25 | 03:18

1
Нено Димов-дупедавец храбър интелектуален боклук

Добави коментар

Водещи новини