Тръмп, Путин и Юнкер заклеймиха терористичната атака срещу джамия в Египет

  • 24 ноември 2017 18:45

  • 3248
  • 1
Тръмп, Путин и Юнкер заклеймиха терористичната атака срещу джамия в Египет
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заклейми "ужасяващата и мерзка терористична атака срещу невинни и беззащитни богомолци в Египет", предаде Асошиейтед прес.

"Светът не може да толерира тероризма", написа Тръмп в Туитър и добави, че "ние трябва да ги разбием военно и да дискредитираме екстремистката идеология, която е почвата за тяхното съществуване".

По-рано днес терористи нападнаха препълнена по време на петъчната молитва джамия недалеч от Ариш, столицата на египетската провинция Северен Синай, като взривиха бомба сред богомолците, а после откриха безразборна стрелба по тях. По последни данни са били убити най-малко 235 човека.

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 изпрати съболезнователна телеграма до египетския си колега Абдел Фатах ас Сиси във връзка с трагичните последици от терористичния акт в Северен Синай, предаде ТАСС.

"Убийството на мирни хора по време на богослужение поразява със своята жестокост и цинизъм. Ние за пореден път се убеждаваме, че на терористите са абсолютно чужди понятията за човешки морал", посочва руският лидер. Той изразява съчувствие към близките и роднините на загиналите и пожелава скорошно оздравяване на всички пострадали.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето решително осъди "варварския и мерзък" терористичен акт в Египет днес, като подчерта, че той преднамерено е бил насочен срещу мирни и невинни хора на мястото на молитвата им, предаде още ТАСС.
"В тези трагични мигове Египет с право може да се гордее с героичните и мъжествени действия на своите сили за сигурност и на специалните служби", отбелязва Юнкер в изявление. Той подчертава, че "днес Европа е солидарна с вас така, както и вие бяхте солидарни с нас в миналото. Можете да разчитате на нашата подкрепа."

Последвайте канала на

БТА
3248 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.29 | 02:16

1
Западния прайд бута Египет по пътя на Либия,Сирия,Ирак и т.н.

Добави коментар

Водещи новини