Египетските сили убиха 15 екстремисти, участвали в атентата срещу джамията в Синай

  • 24 ноември 2017 18:26

  • 3068
  • 0
Египетските сили убиха 15 екстремисти, участвали в атентата срещу джамията в Синай
© gettyimages (архив)

Египетските сили за сигурност убиха 15 екстремисти, които са участвали в атентата срещу джамията в Северен Синай днес, съобщи телевизия "Скай нюз - Арабия", цитирана от ТАСС.

В операцията срещу нападателите са използвани безпилотни самолети. Обезвреждането на атентаторите продължава. По нови данни при атаката срещу джамията са убити 235 души, предаде Ройтерс, цитирайки египетската държавна телевизия.

Междувременно от Министерството на външните работи на България категорично осъжда терористичното нападение, извършено днес в Ал Рауда в Северен Синай, Египет. Това се заявява в съобщение на пресцентъра на МВнР.  "Този варварски акт, извършен по време на петъчната молитва, разкрива истинското лице на екстремистката идеология и следва да ни обедини в усилията да отстраним в дълбочина корените на радикализма и тероризма", се допълва в изявлението.

Изразяваме своята дълбока съпричастност към страданията на близките на десетките жертви и пострадали и се надяваме в способностите на приятелския египетски народ да превъзмогне и тази трагедия и да се справи успешно с предизвикателствата на тероризма, допълват от външното министерство.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3068 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини