Славчо Атанасов: Родителите на децата-насилници взимаха пример от поведението на мутрите и силиконки

  • 24 ноември 2017 18:07

  • 2871
  • 3
Славчо Атанасов: Родителите на децата-насилници взимаха пример от поведението на мутрите и силиконки
© Булфото/Архив

Бил съм дълги години училищен психолог, преди 14-15 години нямаше такава агресия в училищата. Това стана „проблемът на проблемите“ в държавата. Нашите деца гледат примери. Поведенческите модели, които копират децата са защото родителите на това поколение взимаха за пример мутрите от 90-те и силиконовите красавици. Това коментира Председателят на комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в НС Славчо Атанасов в дискусия с директора на 51 СОУ Асен Александров в предаването "Лице в лице".

 Проблемът се корени в средата в училище, семейството и състоянието на обществото ни. В момента държавата е в сериозна криза по тези критерий. Организирахме кръгла маса, в която се обсъждаха промени, а на 12 декември ще излезем с конкретни предложения за промяна на Законодателството, свързано с агресията над учители, допълни още той.

Според проучване 60% от българските деца отиват несигурни на училище. Енергията на децата трябва да се канализира със спорт, и се отделят много средства децата ни да започнат да спортуват, каза Славчо Атанасов.

Младежта е буйна, ако някой иска да си мери силите нека се случва в спортна зала. Физическата агресия е по-малко от вербалната, в момента. Ние трябва да се пазим повече от вербалната агресия в Интернет, заяви директорът на 51 СОУ.

В обществото няма ценностна система. Агресия има навсякъде, не само в училище, учениците посещават много места, училището не генерира агресия. Всички родители искат строг Правилник докато не бъде наказано тяхното дете. Децата копират родителите си. Важно е децата да изразходват енергията си със спорт, завърши Асен Александров.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2871 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.11.25 | 10:25

3
Самата истина.

2017.11.25 | 09:41

2
Толкова много заложихте на външната политика че загарбихте вътрешната болка на народа си

2017.11.24 | 20:09

1
НА ПЪРВО МЯСТО ЕЛЕКТРОННИТЕ МЕДИЙ БЪЛВАЩИ ЕКШЪНИ -НАЙ „ ДОБРАТА „ ХРАНА ЗА НЕУКРЕПНАЛАТА ПСИХИКА

Добави коментар

Водещи новини