Ръст на приходите от нощувки в Пловдивско

  • 24 ноември 2017 15:55

  • 1182
  • 0
Ръст на приходите от нощувки в Пловдивско
© Pixabay

Ръст на приходите от нощувки в Пловдивска област отчитат от Министерството на туризма.  790 000 нощувки са регистрирани за първите девет месеца годината в Пловдивска област, като това е четири процента ръст на приходите от тях или 35 милиона лева повече в бюджета на града. Това каза в Пловдив министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard по време на откриването на фестивала "Дефиле на младото вино 2017".

Министерството на туризма участва заедно с Фондация "Пловдив 2019" в подготовката на събитието "Пловдив - Европейска столица на културата 2019", каза министър Ангелкова. Тя уточни, че още отсега на щандовете на министерството присъства логото на това значимо събитие през 2019 година. Също така голяма част от проявите също биват насочвани към града на тепетата. Има голям фокус към Пловдив, освен в културно-историческите дестинации, градът е част от дестинацията "Българска архитектура и занаятчийство". В разработените тази година 12 винено-кулинарни маршрути, Пловдив е с основен фокус в маршрута "Западна Тракия".
Разработена е и специална инвестиционна карта на възможностите за инвестиции в сектора и Пловдив също участва в този проект. Отделно продължава надграждането на онлай регистъра на туристическите атракции в страната с регистър на фестивалите и днешното събитие "Дефиле на младото вино" задължително ще бъде включен в събитийният календар за Пловдив, уточни още Ангелкова.
В заключение тя посочи, че по време на Българското председателство на Съвета на ЕС министерството е предвидило шест ключови събития в сферата на туризма. Сред тях са "Туризъм и икономически растеж", "Дигитализация в туризма", "Културен туризъм" , предвидена е и среща на страните членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество във Варна.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1182 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини