Съдят мъж, заблудил жена, че дава магазин под наем

  • 24 ноември 2017 15:23

  • 1025
  • 0
Съдят мъж, заблудил жена, че дава магазин под наем
©

Районна прокуратура – Бургас предаде на съд Деян Я. (на 37 год., от гр. Бургас). Той е подсъдим за това, че на 04.09.2014 г. в гр. Бургас, в нотариална кантора, с цел да набави за себе си имотна облага възбудил заблуждение у Денка М., че е наемодател и й отдава под наем магазин, намиращ се в гр.Бургас на ул. ”Богориди”, като същият магазин е бил отдаден преди това на други наематели с договор от 01.09.2014 г, и с това й причинил имотна вреда в размер на 800 лева – престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК.

Пострадалата била собственик на търговско дружество. В края на месец август 2014 г. пуснала обява в специализирани сайтове в Интернет, че търси да наеме помещение в гр. Бургас, което да използва като магазин за дрехи. Малко след публикуване на обявите, на посочения от нея мобилен телефон се свързал подсъдимият. В телефонен разговор с нея обяснил, че отдава помещение на ул.„Богориди“ в гр. Бургас, което е подходящо за целта, за която пострадалата искала да го ползва. Двамата си уговорили лична среща. Подсъдимият обяснил, че помещението се намирало в гр. Бургас на ул.„Богориди“, но към момента там имало наематели. Същото щяло да бъде разделено на две части, като тази с площ 20 кв.м. щяла да и бъде отдадена под наем. Деян Я. посочил, че е собственик на отдавания от него под наем имот. Уточнили, че цената на наема ще е 400 лв. и срока на договора ще е три години, за което пострадалата пожелала да сключат писмен договор. При подписването му пострадалата заплатила на подсъдимия наемна цена в размер на 400 лв. и депозит също в размер на 400 лв., или общо сумата от 800 лв. По силата на договора Деян Я. се задължавал да предаде владението на имота на 15.10.2014 г.

След 15.10.2014 г. пострадалата потърсила Деян Я., за да й предаде ключовете от магазина, но той и отговорил, че не в града и трябвало да изчака. Пострадалата го потърсила още няколко пъти, но Деян Я. отговорил, че е извън страната. Тогава пострадалата се усъмнила в намеренията на подсъдимия и решила да посетят имота. Когато отишла в магазина установила, че същия бил отдаден под наем от истинските собственици на друго търговско дружество.

Районен съд – Бургас е насрочил заседанието си на 27.11.2017г.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1025 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини