ГСПД за диалога за коалиционен кабинет: Ja!

  • 24 ноември 2017 15:12

  • 1530
  • 0
ГСПД за диалога за коалиционен кабинет: Ja!
© gettyimages (архив)

Германската социалдемократическа партия (ГСПД) се съгласи да участва в преговорите за създаване на коалиционен кабинет с християндемократите на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, предаде ТАСС.

Лидерът на лявата политическа формация Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден обяви в Twitter, че приема предложението на президента на Федералната република Франц-Валтер Щайнмайер за започване на диалог за съставяне на правителство. "Ние няма да игнорираме поканата на държавния ни глава и смятаме да участваме в преговорите. За началото на разговорите обаче трябва да бъде постигнато колективно решение в ръководството на ГСДП", посочи още Шулц в системата за микроблогове.

Щайнмарейр днес покани към Шулц и Меркел на срещи, на които да се намери изход от кризата. След парламентарния вот на 24 септември християндемократите получиха мнозинството от гласовете. Но вече два месеца не може да състави правителството със Свободните демократи и Зелените.

След обявяването на изборните резултати Шулц заяви, че няма да продължи сътрудничеството на партията си с Меркел. Предишното правителството на Германия бе съставено от ХДС/ХСС и ГСДП.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1530 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини