Подхраниха над 1000 дървета в София с екологичен мулч

  • 24 ноември 2017 14:29

  • 1032
  • 1
Подхраниха над 1000 дървета в София с екологичен мулч
© Pixabay

Алейните отвори в основите на дърветата по 4 основни булеварди в столицата: бул. „Г.С. Раковски”, бул. „Ал. Дондуков”, бул. „Ситняково” и бул. „В. Левски”, както и тези по ул. „Черковна” са засипани с дървесен мулч. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Тази посипка предотвратява загубата на влага в почвата, уплътнява почвата, намалява растежа на плевелите и поддържа благоприятна почвена температура.

Мулчът е изцяло биологичен материал, който се произвежда от био отпадъци и в процеса на разграждането му в почвата я обогатява с хранителни вещества. Използваният от Столична община мулч е произведен изцяло от компостиращата инсталация на Общинското предприятие за третиране на отпадъците, в която се преработват градските био и зелени отпадъци.

Към настоящия момент количеството на положения дървесен мулч е 15 240 кг. Предвижда се обогатяването на алейните отвори през есенния сезон да продължи и по бул. „Витоша”, бул. „Прага”, бул. „Патриарх Евтимий”, ул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и други. През миналата година пилотно бяха посипани с мулч отворите на дърветата по бул. „Г.С. Раковски”.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1032 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
321

2017.11.24 | 16:09

1
а варненската община НАПРАВО ГИ РЕЖЕ - НИКАКВО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ОКОЛНАТА СРЕДА - няма вече зелена Варна - а и кмета го няма

Добави коментар

Водещи новини