ЕС: Не сме особено доволни от Киев (обновена)

  • 24 ноември 2017 13:42

  • 2340
  • 0
ЕС: Не сме особено доволни от Киев (обновена)
© gettyimages (архив)

Ние не сме особено доволни от Украйна, каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, предаде ТАСС.

Лидерът на органа на изпълнителната власт на Европейски съюз заяви, че следи много внимателно връзките между Брюксел и Киев. "Аз виждам, че властите в източноевропейската страна са постигнали успехи по пътя към ЕС. В същото време в някои аспекти не съм особено доволен", каза той. В отговор на въпрос дали Украйна ще влезе в блока ЕС Юнкер заяви, че в дневния ред на петата Среща на високо равнище по Източното партньорство на ЕС няма точка за разширяването.

"Ние разчитаме на четири съюза с ЕС", каза украинският президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември, от своя страна. "Това са енергийният и митническият съюзи, единният цифров пазар и асоцииране с Шенгенската зона", поясни той в Брюксел.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2340 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини