Вижте какво означава името Екатерина

  • 24 ноември 2017 13:03

  • 12578
  • 0
Вижте какво означава името Екатерина
© Pixabay

Днес църквата почита Св. Екатерина. Празнуват имен ден Екатерина, Катя, Катерина, Катрин, Кати, Катка, Кети, Кина, Кинка, Тина, Тинка.

Екатерина е име от гр. произход и означава чиста, непорочна, благопристойна. Името Екатерина отговаря на знак Стрелец и планетата Юпитер. На името Екатерина принадлежи тайнственото цвете лотос. Като правило целите и мислите й са благородни. Много е горда, но се старае да скрива това качество.

Тези жени са самолюбиви, амбициозни, общителни, волеви натури. Поставят дистанция между себе си и другите, грижливи, но не се отдават докарай в чувствата си. Дават аванс на противоположният пол, но винаги се отдръпват в необходимият момент. На приливи и отливи е любовта им. В живота обикновено имат шанса да се наредят добре. Властолюбиви личности, но в някои моменти страдат от вътрешна нерешителност. Нуждаят се от мъж, по-силен от тях, въпреки, че обичат да командват. Предпочитат да се занимават повече със себе си, отколкото да домакинстват.

Често Екатерините са всеобщи любимки. Имат много поклонници. Обичат да си отпразнуват тържествено, с шумна музика и се чувстват като кралици на бал. Ако са поканили гости в дома си, ще ги изненадат с екзотични блюда. Екатерините обичат ярки подаръци, красиво оформени. Ще се възхитят на скъпа козметика, принадлежности за вана, някои ще се зарадват и на хубава книга или картина, изящна ваза, шикозен пуловер.

Щастлив ден – четвъртък, неблагоприятен ден - вторник. Удачно време на годината - есен. Талисман - жезъл, дърво - кедър. Препоръчва се да има връзка с мъже с имената Анатолий, Антон, Борис, Виталий, Григор, Димитър, Игор, Михаил, Петър, Симеон, Сергей, Ярослав.

В минал живот са били куртизанки, дворцови дами, но доста разкрепостени за времето си. Владеели са всички любовни трикове и изкуството на любовта, имали са пълен контрол над емоциите си.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
12578 0

Свързани новини

Водещи новини