12 хиляди българи живеят и работят в Португалия

  • 24 ноември 2017 12:44

  • 1212
  • 2
12 хиляди българи живеят и работят в Португалия
©

12 хиляди наши сънародници живеят и работят на територията на Португалия. Това съобщи днес председателят на парламентарната група за приятелство България-Португалия Борис Ячев по време на среща на групата с посланика на Португалия у нас Н.Пр. Луиш Фераш.

Борис Ячев, който е и депутат от НФСБ в „Обединени патриоти“ изрази удовлетворението на групата за приятелство от изключително доброто ниво на двустранни отношения между България и Португалия – така, както съответстват връзките между две приятелски държави, между които няма неразрешени въпроси. „Много са общите теми, които можем да дискутираме – две държави, членки на ЕС и НАТО, но аз ще изтъкна само част от позитивните неща“, каза Борис Ячев. По думите му едно от тях е изключително топлия прием, който Португалия дава на нашите сънародници, които живеят и работят там. Приветствие в тази посока към посланика изрази и Петър Петров, също член на групата за приятелство и депутат от НФСБ в „Обединени патриоти“.

Борис Ячев подчерта още веднъж значимостта на подкрепата на Португалия за приемането на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, подкрепа, дадена през септември.

Посланикът на Португалия у нас Н.Пр. Луиш Фераш също изрази удовлетвореността си от изключително доброто ниво на двустранните отношения. По думите му португалците търсят нови възможности за планински и ски туризъм – посока, в която България може да работи ефективно. По време на срещата бе потвърдено посещение на българска парламентарна делегация в Португалия през 2018 г., съобщи още Борис Ячев.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1212 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
оня с коня

2017.11.25 | 12:55

2
ЩАСТЛИВЦИ

2017.11.25 | 12:54

1
...заплюли и освободили се от седесарската демокрация и външния дълг на Тиквите.

Добави коментар

Водещи новини