Започват цялостни ревизии във всички болници с 50% държавно участие

  • 24 ноември 2017 11:32

  • 5247
  • 2
Започват цялостни ревизии във всички болници с 50% държавно участие
©

Здравноосигурителният модел в момента е изчерпан и трябва да намерим начин за неговото развитие или надграждане. Това каза министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през в отговор на депутатски въпрос за тежкото финансово състояние на болниците у нас.

Министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през си е поставил срок от три седмици за пълен финансов анализ на дейностите в държавните болници, както и на техния мениджмънт.

Пред мен като министър на здравеопазването стои отговорността за правилно разпределяне на средствата в системата. Приоритет в работата ми е оптимизиране и правилно разходване на средствата в болниците, така че населението да получава качествени здравни услуги. Предприел съм действия на редица нормативни актове, имащи отношение към функционирането на болничната здравна помощ“, подчерта той.

„В краткосрочен план още с първия ден на моето встъпване на поста съсредоточих вниманието си към болнична помощ. Ще направя задълбочен анализ на управлението на всички болници с държавно участие над 50%. След това ще представя мерки за оптимизиране на работата им. Обръщам особено внимание на контрола във всичките му възможни форми. Не се съмнявайте, че ако се наложи ще използвам съдействието ни на специализираните служби за разкриването на престъпления“.

„Освен това поех ангажимента да създадем един КСНС за здравноосигурителния модел в страната. Виждаме, че той не може да продължи да съществува в този си вид“, каза още здравният министър по време на парламентарния контрол.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5247 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
а частните кога

2017.11.25 | 23:53

2
А В ЧАСТНИТЕ, КОИТО СЪЩО СА НА \"ХРАНИЛКАТА\" НЗОК, ВМЕСТО КАКТО Е РЕДНО ДА СЕ ФИНАНСИРАТ САМО ПО ЧАСТЕН ПЪТ, ТАМ КОГА? ТАМ Е СЕРИОЗНИЯ ПРОБЛЕМ - НИТО \"СПЕШНИ\", НИТО ЦИГАНИ - САМО ИЗТОЧВАНЕ, МАЙ?
курви

2017.11.25 | 23:52

1
А на частните болници които точат скъпите пътеки и не поемат неосигурени-кога ще почнете ревизия бе-смешници?

Добави коментар

Водещи новини